30 Dec 2013

Pelamin Pink Yang Simple

Salam sayang semua..
Pelamin nikah di rumah dengan tema pink.. ada tambahan kerusi sebab selesai sahaja upacara pernikahan, majlis diteruskan dengan persandingan pula..
Lokasi: Shah Alam
Theme: Pink

Ada yang berminat dengan dekorasi pelamin kami? Inbox fb Roxana Creation untuk sebarang pertanyaan/booking pelamin, bunga tangan atau hantaran

Or  Whatsapp 017 3139044

23 Dec 2013

Pelamin Ranting ~ Asmidah

Salam semua.. bulan 12 hampir nak melabuhkan tirainya.. masih banyak perkara yang belum dikaksanakan.. ada yang masih belum tertunai.. moga-moga kedatangan tahun baru 2014 menjanjikan kesejahteraan dan kejayaan buat kami di Roxana Creation.. Mahu memenuhi impian dan melakukan yang terbaik untuk pelanggan yang kami hormati..InsyaAllah itu harapan kami.. doakan yang terbaik untuk kami ye..

Dan kali ini, kami nak kongsikan hasil dekorasi pelamin mini pertunangan untuk lovely Asmidah.. tema yang di pilih adalah serba putih dengan hiasan ranting juga bunga-bunga putih n pastel. Saya letakkan juga rama-rama di bunga, ranting dan bantal hiasan.. hasilnya,, pelamin nampak hidup umpama anda duduk di dalam taman flora.. hihi..

Alhamdulillah asmidah dan keluarga puas hati dan menyukai hasil pelamin tersebut..

Terima kasih ye lovely Asmidah dan family kerana memberi kepercayaan kepada kami..

Jika anda berminat dengan pelamin ini,

Sila call/sms Ana 011 12367369
         Whatsapp  013 2045725
          Inbox fb Roxana Creation

Pelamin mini sesuai untuk majlis nikah, tunang, khatam Quran & etc..




Theme: white/ off white
Venue : Taman Indah Jaya, PJ

9 Dec 2013

Pelamin Mini Nikah

Salam dan hai semua..

Baru nak update pelamin mini untuk majlis pernikahan tempoh hari.. simple and very colourful..menggunakan warna yang segar seperti peach, pink and apple green.. memang kombinasi colour yang cantik..

Tahniah untuk pasangan pengantin Siti Zuhairah dan pasangan.

Lokasi: Seksyen U13, Setia Alam


Terima kasih Yati kerana berurusan dan memberi kepercayaan kepada pihak Roxana Creation.

Sebarang pertanyaan untuk dekorasi pelamin, hantaran, sewa barang pelamin sila Whatsapp 013 2045725
Call/sms Ana 011 12367369
Email: roxanacreation@gmail.com
Fb: Roxana Creation

13 Sep 2013

Promosi Pelamin Hari Malaysia!

Assalammualaikum semua.. Its promo time!  sempena Hari Malaysia yg ke 50 tahun pada 16hb Sept ni, kami ada buat super duper promosi untuk pelamin mini seperti yg dalam gambar. Jika anda memerlukan pelamin untuk bertunang, nikah atau majlis khatam Quran, mungkin ini yang anda cari.. warna boleh ditukar ikut tema majlis anda.. so, no worries yea..

Pelamin mini kini hanya Rm 350 sahaja! Promosi valid hingga 14.10.2013 untuk event bulan September 2013 hingga April 2014.  Limited date yang available. Keutamaan diberikan untuk yang telah buat bayaran booking..

Free transport chgs untuk area Shah Alam.

Jadi sebelum full house, sila  booking awal untuk pelamin anda ye lovelies..

Untuk pertanyaan info sila
Sms/call Ana 011 12367369
Whatsapp 013 2045725
Fb RoxanaCreations

Pelamin Mini Terkini

Pelamin Mini pink purple..  rasanya tahun 2013 ni ramai yang menggunakan tema pink dan purple untuk majlis tunang or reception.. memang kombinasi warna yang cantik kan..sweet dan romantik gitu..

jika anda memerlukan pelamin mini untuk majlis tunang, nikah atau khatam Quran.. bole contact kami ye..

Whatsapp 013 2045725
Fb RoxanaCreations

21 Jun 2013

Pelamin Terkini ~Salju Cintaku

Salam dan hai semua.. kali ni kami mendeco pelamin all white..Dan kami namakan pelamin tersebut pelamin salju cintaku. Putih, suci, ikhlas, redha..itulah perkataan paling sesuai yang dapat kami gambarkan mengenai pelamin tersebut. Ok, jom kita layanzz..

Pelamin Nikah Terkini



Iklan: Roxana Kek & Coklat

Hi all.. Happy nampak..Al maklumlah hari ni kan hari Jumaat..so mood pun happy-happy belaka..Tak gitu? Saja nak share dengan anda semua, selain Roxana Creation, saya juga menjalankan biz homemade cakes, coklat and cookies. We're home based ye uoll.. So, semua produk kek, coklat dan cookies dibuat sendiri oleh saya menggunakan bahan-bahan yang bermutu tinggi juga diyakini HALAL.

Boleh menemui saya di laman blog QasehChoc dan laman Facebook Roxana Kek & Coklat.

Hello-hello la saya di sana ye..

Wassalam..
                 

11 Jun 2013

Pelamin Tunang 2013 ~ DIY


Contoh pelamin DIY yang di deko sendiri menggunakan props dari Roxana Creation..
Terima kasih to Elle & Aishah for the nice pic..

Sebarang pertanyaan/ Quotation untuk mekap pengantin, pelamin, gubahan hantaran, Wedding decoration..

Sila

Whatsapp 017 3139044
Email: roxanacreation@gmail.com

9 Apr 2013

Pelamin by Roxana Creation





Untuk sebarang pertanyaan/Quoatation mekap pengantin, pelamin, hantaran deco, walkway, Arch, sila hubungi:

Call/sms ANA 011 12367369
WhatsApp 013 2045725
Email: roxanacreation@gmail.com
fb: RoxanaCreation

14 Mar 2013

Mekap Pengantin 2013

Dari Mata Turun Ke Hati

Mekap Untuk Majlis Reception yang Natural & Glowing ..


Salam semua yang kami sayangi..Di Roxana Creation, kami bantu anda untuk tampil cantik, anggun & berseri dengan mekap yang natural but in exclusive looks..Sentuhan Mekap oleh Jurumekap kami dari Billqis Beauty House..Hadirin pasti terpesona..

Hubungi kami utk sebarang pertanyaan atau Quotation Mekap.
Ana 011 12367369
Email: roxanacreation@gmail.com

Make Up For All Occassions


Mekap Untuk Nikah

Majlis Berinai

Majlis Persandingan

Asslammualaikum all..Selamat hari Jumaat untuk semua pengunjung Roxana Creation. Ok..kali ni nak update tentang mekap pengantin. Sentuhan magic oleh jurumekap kami iaitu Puan Maiza dari Billqis Beauty House..
Kami bantu anda untuk tampil cantik, anggun & berseri di hari bahagia anda dengan Mekap yang glowing & persalinan pengantin yang memukau tetamu.

Email/Contact saya untuk Quotation Mekap 2013.
roxanacreation@gmail.com

From Us With Love
Ana & Mus

9 Mar 2013

Fresh Flower Hand Bouquet

Pink & Yellow Roses


Just for U.. Exclusive hand bouquet by Roxana Creation
Email: roxanacreation@gmail.com

22 Feb 2013

Panduan Aturcara Majlis Perkahwinan

Tajuk : Sample Aturcara Majlis Perkahwinan Melayu (dengan merenjis)
Anggaran Tempoh Majlis : 5 jam



PerkaraMasaAktiviti
111.00 pagiKetibaan Tetamu.Tips :
  • Pastikan pihak catering, sistem siaraya (PA System), penyedia khemah, penyedia pelamin dan lain-lain telah pun selesai membuat pemasangan/persediaan sebelum jam 11.00 pagi
212.30 tengah hariPaluan kompang dan perarakan pengantin ke meja makan beradab.
312.45 tengah hariPengantin dan rombongan duduk di meja makan, kompang berhenti.
412.55 tengah hariBacaan doa.
51.00 petangMakan beradabTips:
  • Pasukan kompang/gamelan boleh memalu kompang/instrumen untuk persembahan pada waktu ini.
61.45 petangPengantin memotong kek
72.00 petangPengantin berjalan ke pentas pelamin
82.05 petangUpacara merenjisTips:
  • Kebiasaannya didahulukan dengan VIP yang dijemput
  • Kemudian diikuti datuk dan nenek kepada pengantin lelaki dan perempuan
  • Ayah dan ibu pengantin lelaki
  • Ayah dan ibu pengantin perempuan
  • Kemudian terbuka kepada ahli keluarga pengantin lelaki dan kemudiannya pengantin perempuan. Lebih baik jika ada senarai nama untuk memastikan masa terkawal.
92.30 petangSesi fotografiTips:
  • Keluarga rombongan yang mengiringi pengantin didahulukan kerana mungkin mereka ingin pulang.
  • Kemudian sesi keluarga kedua-dua keluarga pengantin lelaki dan perempuan bergabung (jika ruang pelamin mengizinkan
  • Kemudian sesi fotografi keluarga hos / tuan rumah
  • Rakan-rakan/tetamu boleh mengambil gambar dengan pengantin bila ada waktu terluang.
103.00 petangKeberangkatan pulang keluarga rombongan pengantin (lelaki/perempuan) yang mengiring pengantin.
113.15 petangPengantin beramah mesra dengan tetamu yang sedang menjamu selera
124.00 petangTamat

Tips tambahan:
  • Dicadangkan agar makan beradab dijalankan terlebih dahulu sebelum merenjis kerana merenjis mungkin mengambil masa yang agak panjang dan rombongan akan terasa lapar.
  • Jika ingin merenjis dahulu kemudian baru makan, hanya perlu susun semula perkara 2-8 mengikut kesesuaian.

Peringatan: Semua masa dan acara adalah cadangan semata-mata. Terpulang kepada anda untuk mengubahsuai mengikut keperluan majlis. Admin tidak bertanggungjawab dengan kesulitan yang dialami oleh sesiapa yang menjadikan sampel-sampel ini sebagai rujukan (sama ada anda mematuhi 100% ataupun telahpun mengubahsuai contoh yang diberikan).

Sumber: Kahwinmall.com

Syarat utk Sewa Barang Pelamin

Assalammualaikum anda semua yang dirahmati Allah..

Alhamdulillah sejak diiklankan, Sewa Pakej Pelamin DIY mendapat sambutan yg agak memberangsangkan. InshaAllah saya akan cuba tunaikan permintaan anda sebaik mungkin.
 Ok bagi yang minat nak sewa tu, ni syarat-syaratnya ye..




Terma & Syarat penyewaan terkini 2015

1) Jika anda bersetuju untuk sewa barang pelamin kami, sila Deposit Rm30 untuk booking dan lock tarikh.. (non refundable) ini sangat penting sebab tanpa deposit bermakna anda masih belum confirm, maka kami berhak sewakan barang tersebut kepada orang lain pada tarikh yang anda mahukan. Delivery hanya akan dibuat selepas  pembayaran deposit.   

2) Security Deposit dikenakan sebanyak Rm 50 sahaja! & its refundable..
   Meaning, total yang anda perlu bayar hanya Rm230 lepas tolak deposit Rm30. Dah murah ni yunk..
   Time collect barang, saya akan return security deposit. So, jgn risau..

3) Penghantaran pelamin ke rumah anda hanya akan dibuat pada hari Sabtu atau Ahad. Tiada        penghantaran dibuat pada hari bekerja.

4) Kami akan collect pelamin yg di sewa pada hari Sabtu atau Ahad  berikutnya (selepas majlis selesai).

 So, make sure after majlis tamat, u all dah siap kemas dan packing barang yang di sewa.. ok, bolehkan..

Anda sebagai penyewa bertanggungjawab sepenuhnya terhadap barang yang disewa..
Pihak kami berhak untuk menuntut ganti rugi sekiranya brg yang disewa rosak teruk. 

Jadi, u all jagalah barang yang di sewa tu elok-elok ye.. Ok,,sayang u all...Babai..


Berminat

WhatsApp 017 3139044 ana
fb Roxana Creation
Ig Roxana Creation

13 Feb 2013

Buat Pelamin Sendiri (DIY)- Updated


Salam all..
Just nak buat announcement..Sekarang, kami ada menyediakan khidmat sewa barang pelamin dan aksesorinya sekali.. Kami deliver pelamin ke rumah anda secara PERCUMA. valid untuk area Shah alam, Klang, PJ, Puchong & Kuala Lumpur.  So, B2B, apa tunggu lagi..dapat je aksesori pelamin, u all bole deco sendiri mengikut kreativiti u all.. Memang best occay..Yang penting jimat di situ..




. Anda bole design sendiri pelamin dengan barang yang disewa. Anda boleh request warna tirai anda mengikut tema majlis anda..So, no worries ye.

    
Ok..kalau minat nak sewa, pm saya ye untuk terma & syaratnya.. Selamat ber DIY ladies!



WhatsApp 017 3139044
Facebook: RoxanaCreation




Pelamin Bunga Tisu






Colour Theme - Blue + Pink
Saya menggunakan bunga tisu aka bunga pom-pom sebagai backdrop. Simple je u all tapi hasilnya superb!!

11 Feb 2013

Diskaun Untuk Pelanggan Roxana Creation



PROMOTION OFFICIALLY CLOSED!



Promosi February 2014!
Brooch hand bouquet Istimewa untuk B2b..
Roses & hydrangea.


Untuk Update yang cepat dan Terkini layari page Fb Roxana Kek & Coklat.

Terima kasih..

Calling-calling la ye..Tapi kalau phone tak berangkat tu, tinggalkan pesan anda.
InshaAllah saya akan hubungi anda semula secepat mungkin.
WhatsApp 017 3139044
Email: roxanacreation@gmail.com


5 Feb 2013

Pelamin Pink Roses


Pelamin Rumah


Errmm...kali ni deco pelamin ala-ala garden lagi.. Yang ni pelamin di rumah. Pink roses yang bertaburan sebagai backdrop menaikkan lagi seri pengantin. Jika ada B2B yang minat nak buat garden wedding, boleh la contact kami ye..


watsap Ana 017 3139044
Email: roxanacreation@gmail.com
Fb : Roxana Creation

25 Jan 2013

Pelamin Mini Simple

Salam Maulidur Rasul untuk semua..Pelamin mini yang agak simple untuk anda yang nak bertunang atau nikah..Just nice,,Minimalis but elegant..





Hubungi kami untuk tempahan.
Facebook Roxana Creation

16 Jan 2013

Pakej Pelamin Berbaloi-Baloi..

Pakej Pelamin sahaja.

Assalammualaikum all..pls take note that pakej yang ni mengandungi set pelamin sahaja ie. tanpa mekap dan baju pengantin.
Free transport charges hanya untuk kawasan Shah Alam sahaja. Luar kawasan Shah Alam ada kos tambahan ye.. Thanx all.. xoxo..

12 Jan 2013

Senarai Harga Pakej Kahwin 2015

1) Pelamin Mini - Tunang/Nikah - RM 350
    (Bantal Bulat Ottoman, set pelamin & accessories, Artificial flower decoration)


2) Pelamin Sanding (Rumah/khemah) - RM 800
    (Pelamin tirai eksklusif with chair/bench, pelamin accessories, kipas,alas kaki, set merenjis, Artificial Flower deco)

3) Pelamin Sanding (Dewan) - RM 2000
    (1 set of Pelamin dewan with full of accessories and artificial flower deco)

4) MakeUp Tunang - RM 250 per session
    MakeUp Nikah - RM 270 per session
    Make Up Sanding - RM 300 per session
    ( Nikah + Sanding ) - RM 550

5) Hand Bouquet - Artificial flower - RM 80
                           - Fresh Flower - RM 120

6) Arch standard design - RM 250

7) Arch/ Main Entrance/ Dome (full of flowers) - RM 450

8) Walkway ( 10 pcs) - RM 320

9) Deco meja makan pengantin (Artificial flower) - RM 350
                                                (Fresh flower) - RM 650

10) Red Carpet - RM 100/ 25 meter

11) Gubahan hantaran (Artificial) - RM 30/ dulang
                                  (Fresh) - RM 120/ dulang

12) Guestbook table deco - price start from 200+

13) Photobooth - Price start from 250++

14) Candy Buffet - Price start from Rm270 ( pm saya untuk pakej candy)


Transport Charges - RM 50- RM200/ trip. Berdasarkan jarak dan lokasi majlis.

Syarat tempah/booking:

-Deposit 20%  untuk block date
-Bayaran balance lagi 80% boleh di bayar secara ansuran
-Balance perlu diselesaikan atau dibayar habis sebelum kerja pemasangan dilakukan


Untuk tempahan/booking/pertanyaan Quotation:

Whatsapp 017 3139044
Email : roxanacreation@gmail.com
fb : Roxana Creation

Terima kasih dari kami Ana & Mus.

Our New Facebook Page- RoxanaCreation


Salam sayang semua..now Roxana Creation dah ada fanpage di fb..bole visit  Roxana Creation. Sudi-sudikanlah singgah and like our page ye..Thanx for your support and InshaAllah kami akan buat beberapa promosi dalam masa terdekat ni.So, nanti-nantikanlah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...